Aktuálne pre vás tím kuchárov pripravil sezónne Špargľové hody a la Patriot. BIO špargľa je do reštaurácie denne distribuovaná z Veľkých Levárov, kde sa táto krásna jarná plodina pestuje.
Zber prebieha pomocou špeciálneho zberacieho noža, ktorým sa výhonky z pôdy vypichujú. Hneď po zbere musí byť špargľa ponorená na 5 až 6 hodín do vody preto, aby v nej nenastala tvorba antokyánov, ktoré spôsobujú ružovkasté zafarbenie výhonov, a tým zníženie ich kvality. Celá produkcia sa po zbere expeduje do Kútov, kde prebieha čistenie a triedenie. Vytriedená špargľa sa následne balí vo Veľkých Levároch. Biošpargľu možete nájsť v obchodných reťazcoch v Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku, Česku a Slovensku, vo firemných predajniach vo Veľkých Levároch a v Kútoch.
Naše tipy:
Ako predjedlo je v ponuke napríklad Zelená šparľa v prošutovom závoji s mrkvovým julien a bagetkou s polosuchým kabinetným Rieslingom Bernkasteler /Dr. Loosen/
Špargľová krémová polievka s maslovým toastom a sušeným prošutom v kombinácii s Veltlínske zelené KRYO /Mrva&Stanko/
Ako hlavné jedlo odporúčame ochutnať hovädzí filet na zelenej špargli s maslom a čerstvými bylinkami, k tomu odporúčaná odroda DUNAJ od výrobcu Blaho, Zeleneč alebo úžasné špargľové rizoto s krevetami a obľúbené Cabernet Sauvignon ROSÉ od /Mrva&Stanko/
Viac informácií o Pension & Restaurant PATRIOT v Trnave nájdete na ich webstránke, facebooku alebo v profile aplikácie ProMenu.sk.
Čo spôsobuje vznik rakoviny?
Ľudia si často myslia, že vznik rakoviny je vecou náhody, osudu a nedá sa nijako predvídať ani ovplyvniť. V skutočnosti toto tvrdenie nie je úplne pravdivé
čítať viacUživí sa na záhorí nová reštaurácia s jedným druhom jedla?
Reštaurácia, ktorá ponúka len jeden druh jedla. Počuli ste už o takomto fenoméne?
čítať viac