Dnes som zavítal do malej dedinky na úpätí Malých Karpát, ktorá sa pýši 100 ročnou tradíciou pečenia husí. Áno, priatelia. 100 rokov sa v Slovenskom Grobe pečú husi.
Ako správny pútnik som sa zastavil v prvom dome na okraji dediny, u rodiny Jajcayových v ,, Pivnici u zlatej husi “ Ako náhle som vstúpil dnu do domu, začal som tušiť, že sa tu deje niečo úžasné a neodídem bez skvelého zážitku. A tak sa aj stalo. O zážitok z jedenia a prostredia sa tu stará už štvrtá generácia rodiny Jajcayových. Na tanieroch rozvoniava skvelá husacina a lokše. Moderný design reštaurácie navodí atmosféru výnimočnosti a profesionálny prístup personálu Vám vyčarí úsmev na tvári.
Okrem vynikajúcej husaciny sa Pivnica u zlatej husi pýši aj salónikom, kde si môžete vychutnať tie najlepšie cigary pri poháriku dobrého rumu. Ja som si vychutnal šálku kávy, pri ktorej mi majiteľka porozprávala celú tradíciu a históriu svojho domu. V Pivnici u zlatej husi už bolo veľa významných návštev o ktorých by sa dalo rozprávať dlhé hodiny.
Po dobrom jedle si môžete vychutnať degustáciu vín. Vínna karta obsahuje približne 290 druhov vín, ktoré zväčša pochádzajú zo Slovenska, ale nachádzajú sa tam aj vína zo zahraničia. Reštaurácia v roku 2002 získala titul za najlepšiu "Vínnu kartu" na Slovensku.
Toto miesto vrelo odporúčam všetkým pôžitkárom skvelého jedla a pitia. Návštevou tohto tradíciou nasiateho domu si splníte gastronomický sen. Toľko v skratke o našej novej reštaurácii, ktorú nájdete v aplikácii Promenu.
Čoskoro Vám prinesieme viac z tohto čarovného miesta.
Ján Májek – CEO Promenu