Naše telo si počas týchto teplých jarných dní pýta ľahké zdravé jedlo. Prinášame vám recept od šéfkuchára skalickej 2POTs, ktorý jednoducho musíte vyskúšať. Chutný, jednoduchý a vhodný ako na obed, tak na večeru.
2POTs Jarný krém z medvedieho cesnaku s vareným vajíčkom a pestom
Na 4 porcie (1,2l) potrebujeme:
420g očistených zemiakov nakrájaných na väčšie kusy
55g očistenej cibule
Zeleninový vývar z koreňovej zeleniny a póru
30g maslo
130g listy medvedieho cesnaku (bez stonky)
140ml smotany na varenie
Nakrájené varené vajíčko a pesto z medvedieho cesnaku na ozdobu
Soľ, biele mleté korenie
Postup:
1. V hrnci rozpustíme maslo a necháme zosklovatieť.
2. Prídame zemiaky, chvíľu orestujeme a podlejeme zeleninovým vývarom.
3. Umyjeme a nakrájame listy medvedieho cesnaku.
4. Ak sú zemiaky vo vývare úvarené, pridáme medvedí cesnak a chviľu povaríme (nie dlho, aby sa zachovali živiny).
5. Pridáme smotanu na varenie a všetko poriadne premixujeme ponorným ručným mixérom.
6. Dochutíme soľou a korením.
7. Servírujeme s kúskami vareného vajíčka a lyžičkou medvedieho pesta na vrchu.
Dobrú chuť!
Na prípravu pesta z medvedieho cesnaku (cca 0,15l pesta) potrebujeme:
45g medvedieho cesnaku bez stonky
20g orechov (piniových alebo vlašských)
30g strúhaného parmezánu
0,1l olivového oleja
soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Do mixéra pridáme umytý medvedí cesnak, nastruhaný syr, orechy a 0,08l olivového oleja. Osolíme, okoreníme a všetko premixujeme. Následne pridáme zvyšok olivového oleja, aby sme dosiahli tekutú konzistenciu.
Zachutili vám polievky 2POTs? Uvate si doma JOTA polievku. Vyskúšajte jeden z našich receptov a podeľte sa s nami o vaše kulinárske počiny. Fotky s označením @promenusk na instagrame a @obedujsnami na facebooku vyberieme a prezdieľame na našich sociálnych sieťach.
Ema Fajnorová
Marec - mesiac knihy
Máme internet, smartfóny, tablety. Zabúdame na knihu. Tradičnú formu zhmotnenia myšlienok autorov, určenú ľudom, ktorí chcú vedieť viac. Poďme si zobrať do rúk knihu ... kuchársku.
čítať viac