Reštaurácia Sv.Margita sa nachádza v malej dedine Kopčany pri Holíči. Dedinka je známa svojou históriou z čias Veľkej Moravy. Nás však zaujíma, čo nám prinášajú reštaurácie na jej území. Ak by ste nadobudli dojem, že to nebude nič lepšie ako dedinská krčma, možno by ste sa mohli veľmi mýliť.
Už pri príchode pochopíte, že je náročné nazývať tieto priestory reštauráciou, pretože sa jedná skôr o veľmi krásne vybudovaný komplex. Jeho súčasťou je tenisový kurt, futbalové ihrisko či vonkajšia terasa. Všetko v kombinácii pálených tehál a dreva. Krása na pohľad.
Samotná reštaurácia už nepôsobí o nič horšie. Na vybavení si dali záležať rovnako ako na dekorácii a tieto fakty potvrdzuje aj krásne nastieranie na všetkých stoloch. Krása sa ukrýva v detajloch a interiér tu to len potvrdzuje.
Pokračujeme otvorením menu. Príjemným prekvapením je úzky výber jedál. Asi sa pýtate prečo prekvapením, ak nemáte na výber z pizze, burgerov, cestovín, steakov atď. Dobré reštaurácie sa vyznačujú práve tým, že sú zamerané na konrétny druh kuchyne a o jeho prípravu sa poctivo starajú. Nie všetci kuchári sa vyznajú dokonale v úprave každého jedného druhu jedla a keď to po nich budete vyžadovať, niekde to skrátka bude škrípať. To je chyba mnohých reštaurácií, ale toto v Sv.Margite dobre vedia a my to veľmi oceňujeme.
Takže ich kuchyňa je zameraná na sezónne produkty. Výnimkou nie je divina a steaky. Pri druhej možnosti nemajú problém ani so steakom z Jeleňa. Palec hore.
Obsluha bola veľmi dobre informovaná o pôvode surovín. A tiež bola milá, usmievavá a snaživá. Nebol pre ňu problém sa prísť spýtať či nám chutilo. A to oceňujeme na Slovensku veľmi pozitívne.
Poďme ale už k samotnej objednávke. Tento večer sme začali tatarákom.
Podávajú ho s chlebom z kopčianskej pekárne, prepeličím vajíčkom, červenou cibuľkou, cesnakom a s kapari. Všetko čerstvé, mäsko nebolo mleté, ale trené nožom. Skvelé.
Následne prišiel na stôl steak z Jeleňa s dubákovou omáčkou. Mäsko sa rozpadalo na jazyku a vo vnútri bolo príjemne krvavé. Omáčka bola z čerstvých húb. Prevedenie na tanieri s naaranžovanou zeleninkou a bylinkami bolo excelentné.
Rovnako tak potešili aj rebierka. Porcia by bola podľa nás vhodná aj pre dve osoby. Bohatá tradičná obloha, ale mäsko bolo trocha suchšie. Zaslúžilo by si poliať nejakou chutnou omáčkou, aby bolo poriadne šťavnaté.
V ramci priestoru tu majú ešte aj vínny sklep a salónik pre rôzne príležitosti. Samostatnú miestnosť tvorí detský kútik. Samotný salónik je určite skvelým miestom pre rodinné oslavy a rovnako tak vhodné pre rodiny s deťmi.
Nám sa návšteva u Sv.Margity veľmi páčila a rozhodne ju radi vrelo odporučíme aj Vám. V okolí 30 km sa nachádza len málo prevádzok na podobnej úrovni, za čo sme radi a treba ich podporiť návštevou, aby sme tu takých mali viac a viac.
5 vecí ktoré ste o tringeltoch nevedeli
Viete kedy dať tringelt? Aký vysoký tringelt je slušné dať a koľko je už príliš veľa?
čítať viac#11 Lifestyle: Večerajte s rozumom
Raňajky sú základ dňa, obed je nevyhnutnosť a večera je vaše úspešné zakončenie dňa, ktoré si určite musíte dopriať.
čítať viac