Prihlásenie na účet

Nový užívateľ? Zaregistruj sa!

zabudli ste heslo?

Zabudnuté heslo

Priestory, kde sa Marína nachádza sú známe pod názvom Slovenská reštaurácia. Tá bola populárna najmä počas obedov, no večer svoje dvere zvykla zatvárať. Marína sa to pokúša zmeniť. Prichádza s novým menom, vynoveným interiérom a novým konceptom, ktorý má za cieľ zamerať sa hlavne na kvalitné jedlo. Na to, ako sa novému majiteľovi darí tento cieľ napĺňať sa pozrieme v našej recenzii.

Úprava výzoru prevádzke určite prospela. Zaslúžila si nový kabát v podobe brandu, ako aj vynovenia interiéru. Priestor je vkusný, v modernom štýle, s veľmi originálnymi prvkami blízkymi slovenskej architektúre. Veľmi príjemne pôsobia kvety po celej prevádzke a nový set-up stolov.
 
V jedálnom lístku nájdete množstvo jedál, ktoré hravo zrátate na dvoch rukách. "Sláva", hovorím si. Ak je dôvodom nevariť všetko a zle (burger, cestoviny, pizzu, steaky a ešte aj halušky), ale variť len málo a dobre, tak je to prvý bod dokazujúci rozvážnosť nového majiteľa. K tomu v reštaurácii dopĺňajú sezónne špeciality, čo je viac ako vítané.
 
Pre začiatok sme zvolili pečeňovú paštétu. Servis krásny, paštéta bola domáca a karamelizovaná cibuľka na vrchu ju posúva na celkom nový, dodnes nepoznaný level.
 
 
 
 
Nasledoval domáci vývar. Nie je čo vytknúť, aj keby som veľmi chcel. Čistý vývar bez bujónov s pečeňovými knedličkami ako od babičky.
 
Ďalej nasledoval filet zo pstruha dúhového, podávaný na krémovej šošovici so stopkovým celerom. Jedlo mne doposiaľ nepoznané ma očarilo a otvorilo mi nové obzory. Ľahučké, chutné a veľmi svieže. Takto ste pstruha doposiaľ nepoznali. Chuť ryby si len tak ľahučko ležala na obláčiku ostatných ingrediencií.
 
 
 
 
Neodolali sme ochutnať aj hovädzí steak. V Maríne ho podávajú so zemiakovou štrúdlou a orechovou omáčkou. Omáčka bola mierne horkastá a celkom sa pasovala s chuťou mäsa. Mäsko bolo jemné a šťavnaté. Ak neviete, čo je to zemiakový štrúdel, tak príďte vyskúšať, pretože za to stojí všetkými desiatimi.
 
 
 
 
Po týchto skvelých a lahodných chutiach neváhajte ochutnať flambovanú hrušku so škoricovo-rumovým jogurtom. Už z prečítania to znie tak ako chutí a na tanieri vás určite nič nesklame.
 
 
 
 
Výsledok? Senica už roky postrádala dobrú reštauráciu v centre mesta. No a Marína má určite kapacity na to, uspokojiť vaše kulinárske chúťky. Reštaurácia má dvere otvorené aj počas víknedov (sobota) a vo večerných hodinách. Preto neváhajte a bežte ju vyskúšať. Budete nadmieru spokojní.