Priestory, kde sa Marína nachádza sú známe pod názvom Slovenská reštaurácia. Tá bola populárna najmä počas obedov, no večer svoje dvere zvykla zatvárať. Marína sa to pokúša zmeniť. Prichádza s novým menom, vynoveným interiérom a novým konceptom, ktorý má za cieľ zamerať sa hlavne na kvalitné jedlo. Na to, ako sa novému majiteľovi darí tento cieľ napĺňať sa pozrieme v našej recenzii.
Úprava výzoru prevádzke určite prospela. Zaslúžila si nový kabát v podobe brandu, ako aj vynovenia interiéru. Priestor je vkusný, v modernom štýle, s veľmi originálnymi prvkami blízkymi slovenskej architektúre. Veľmi príjemne pôsobia kvety po celej prevádzke a nový set-up stolov.
V jedálnom lístku nájdete množstvo jedál, ktoré hravo zrátate na dvoch rukách. "Sláva", hovorím si. Ak je dôvodom nevariť všetko a zle (burger, cestoviny, pizzu, steaky a ešte aj halušky), ale variť len málo a dobre, tak je to prvý bod dokazujúci rozvážnosť nového majiteľa. K tomu v reštaurácii dopĺňajú sezónne špeciality, čo je viac ako vítané.
Pre začiatok sme zvolili pečeňovú paštétu. Servis krásny, paštéta bola domáca a karamelizovaná cibuľka na vrchu ju posúva na celkom nový, dodnes nepoznaný level.
Nasledoval domáci vývar. Nie je čo vytknúť, aj keby som veľmi chcel. Čistý vývar bez bujónov s pečeňovými knedličkami ako od babičky.
Ďalej nasledoval filet zo pstruha dúhového, podávaný na krémovej šošovici so stopkovým celerom. Jedlo mne doposiaľ nepoznané ma očarilo a otvorilo mi nové obzory. Ľahučké, chutné a veľmi svieže. Takto ste pstruha doposiaľ nepoznali. Chuť ryby si len tak ľahučko ležala na obláčiku ostatných ingrediencií.
Neodolali sme ochutnať aj hovädzí steak. V Maríne ho podávajú so zemiakovou štrúdlou a orechovou omáčkou. Omáčka bola mierne horkastá a celkom sa pasovala s chuťou mäsa. Mäsko bolo jemné a šťavnaté. Ak neviete, čo je to zemiakový štrúdel, tak príďte vyskúšať, pretože za to stojí všetkými desiatimi.
Po týchto skvelých a lahodných chutiach neváhajte ochutnať flambovanú hrušku so škoricovo-rumovým jogurtom. Už z prečítania to znie tak ako chutí a na tanieri vás určite nič nesklame.
Výsledok? Senica už roky postrádala dobrú reštauráciu v centre mesta. No a Marína má určite kapacity na to, uspokojiť vaše kulinárske chúťky. Reštaurácia má dvere otvorené aj počas víknedov (sobota) a vo večerných hodinách. Preto neváhajte a bežte ju vyskúšať. Budete nadmieru spokojní.
Nový a lá carte Patriotu
Zmena menu a lá carte a vínneho lístka. Novinky v Patriote očaria každého.
čítať viacSvet orientu #2: Čaje a ich taje
Máte radšej tradičné čaje, alebo dávate prednosť ovocným príchutiam?
čítať viac