Čítaj ako počuješ, degustuj ako žváchaš.
Každá z týchto reštaurácií má svoje čaro. Spolu s reštauráciou Jozef II. a WYWAROM bezpochyby patria medzi tie najlepšie podniky v okolí Holíča. Čo stojí za ich kvalitou?
HOLÍČ
Pizza e Ristorante
Každý má rád dobrú pizzu, ale nie každá pizzeria vie dobrú pizzu upiecť. Pizza e Ristorante do tejto kategórie určite nepatrí a o pizzerii som sa dopočul iba samé chvály. A recenzie na bravčové rebierka. Keď ich obľubujete, určite ich treba ochutnať práve tu. V pizzerii momentálne pracujú na úprave jedálneho lístku a zmeny sa dotknú aj denného menu. Viac informácií sa dozvieme neskôr. (večera pre 2 osoby – 20-30 eur)*
V lete môžete v Pizzerii sedieť na takejto terase.
Bistro Kuchyňka
Bistro nie je klasickou reštauráciou, ale určite je ideálnym miestom na raňajky alebo obed. Alebo večerné posedenie. Pre kávopičov Lavazza a pre čajíčkov sypač** Sonnentor v spojení s domácimi Cheesecakes rôznej chuti, sladké aj slané koláče, RAW strava (pozn. bez tepelnej úpravy)... Takže každý „mlsný“ jazýček by mal už obúvať topánky alebo zmeniť svoju trajektóriu.
Aj takéto zákusky nájdete v Bistre.
Collegium restaurant
Pre mňa výnimočná reštaurácia, aj keď som tam zatiaľ jedol len raz a len meníčko. Prečo? Poznám veľa „kantín“, ktoré sú zastrešené stredným odborným učilišťom. Slovo „kantína“, rozumej „vývarovňa“, vždy ponúkne: 1. dobrý Boršč, 2. klasické „vepřo-zelo-knedlo“, 3. BONUS: prostredie z roku 1985 bez náznaku zmeny podmienkou. ALE (nie, nepreskočil mi TAB) Collegium je kvalitná, moderne vyzerajúca reštaurácia, s milou obsluhou a pestrou ponukou. Ihla v kope sena medzi kantínami, ktoré sú zastrešené odbornými školami. „Majstri“ vyučia každoročne niekoľko kuchárov a čašníkov a pripravia ich do praxe. Reštaurácia by mala byť určite vzorom pre všetky ostatné. Poznáš viac takýchto podnikov? Sem s nimi, píš, spamuj, komentuj. (večera pre 2 osoby – 20-30 eur)*
Interiér Collegium restaurant.
Reštaurácia sv. Margity
Bývalý Steak house u Freda nahradila sv. Margita. Pán Drusan (momentálne najvyšší) uprednostňuje čerstvé potraviny a cítiť to aj na jedle – napr. ryby z neďalekého Hodonína. Víkendy je tam plnka, akcie, rezervácie... Cez týždeň aj menučká (ktoré sa vozia aj do bistra Kuchyňka). Koncept uprednostňovania čerstvých potravín oceňujem(e) známkou jeden a dúfame, že sa k ním budú pripájať ďalší. (večera pre 2 osoby – 20-30 eur)*
Niekto by článok zakončil familiárnym pozdravom „Na ...!“, ale ja len skromne poznamenám „na veľkosť našich porcií a kvalitu objednaných pokrmov.“
*ceny sú orientačné, podľa chuti a podľa nálady kuchára.
**sypaný čaj vysokej kvality.
Páčil sa Vám tento článok? Dajte o ňom vedieť.
Autor: CEO, co-founder Fredy.
5 vecí ktoré ste o tringeltoch nevedeli
Viete kedy dať tringelt? Aký vysoký tringelt je slušné dať a koľko je už príliš veľa?
čítať viac#11 Lifestyle: Večerajte s rozumom
Raňajky sú základ dňa, obed je nevyhnutnosť a večera je vaše úspešné zakončenie dňa, ktoré si určite musíte dopriať.
čítať viacPrvé veľké porovnanie burgerov v Trnave
Naša redakcia si ako prvá posvietila na burgery v Trnavských reštauráciách. V ktorej reštaurácii v "malom Ríme" dostanete najlepší burger?
čítať viac