Tretí diel a reštaurácia v hoteli Sv. Ludmila. Tento hotel kedysi známy i pod názvom Patriot sa nachádza v prostredí lesoparku na juhu mesta Skalica. Hneď pri príchode na hotelové parkovisko Vás ohúri pekné okolie objektu.
Prišli sme v nedeľu okolo 15 hodiny. V reštaurácii okrem nás sedel jeden stôl pri káve. V takýchto chvíľach sa teším, že bude mať kuchyňa dostatok času "pohrať" sa s objednaným jedlom.
Nápojový lístok sme nedostali alebo ho nevedú. Možno by sa hodila nejaká zúžená ponuka sezónnych nápojov podávaná priamo s jedálničkom, ktorá by bola tiež ladená do sezónnosti - niečo z klasík horúca čokoláda, teplé ovocie alebo zázvorový čaj by určite v tieto studené dni prišli vhod.
Obsluha je príjemná, hlasitosť i výber hudby tiež. Podnik je priestranný a čistý, s pohodlným posedením. "Vrháme" sa na výber jedla.
"Polievkou dňa" bol slepačí vývar – ten nepatrí medzi moje obľúbené. Považujem ho hlavne za surovinu na prípravu iných pokrmov. Ak má reštaurácia tohto typu v čase A’la Cartu len tento druh polievky, poviem si, že je kuchár asi tak trochu lenivý. Rôzne druhy krémov sú pripravené za minimálny čas pri minimálnej náročnosti a obzvlášť v takýchto hluchých termínoch kedy je podnik prázdny, si to kuchyňa môže dovoliť pripraviť a ponúkať aspoň ústne. Takže vývar v reštaurácii ako varianta B alebo u babky k víkendovému obedu je v poriadku, ale ako jediná polievka nie. Lenže bola nedeľa a je plesová sezóna, preto to budeme brať ako zámer v podobe nedeľného detoxu.
A’la Carte bol vyvážený, jednoduchý a plný sezónnych jedál. A tak to má byť. Vybrali sme si šťavnaté hovädzie líčka v zeleninovom demi-glace s hráškovým kuskusom a restovanými šampiňónmi a hovädzí špikovaný orech údenou slaninkou s omáčkou z čerstvého kôpru a žemlovou knedľou.
Čo sa týka orechu s kôprovou omáčkou v cene 9,90 €, bol som trochu v očakávaní čo príde. Avšak vizuál jedál si zaslúži veľké plus. Oči jedia prvé, a to si tu kuchár určite uvedomuje.
Ball tip (orech) bol trocha tuhší, typ mäsa a celkovo jedla možno skôr na lepšie obedové menu než do A’la Carte, ale pravdepodobne má v lístku predstavovať lokálnosť.
Hovädzie líčka. Tie boli famózne. Cítiť pomalé pečenie pri nižšej teplote, mäso sa príjemne rozpadalo na jazyku. Určite odporúčame navštíviť a ochutnať.
Podnik má na stránkach dobré recenzie. Podľa verejnosti si teda drží už dlhšiu dobu svoj vyšší štandard. Do budúcna by sme poradili popracovať na tom, aby hosť odchádzal so zážitkom (výborné líčka ako signature dish a mať ich v lístku celoročne? Špeciálne jedlo dňa v spolupráci s mäsiarom a propagované na sociálnych sietiach?).
Chcelo by to vychytať pár mušiek, ale prevádzka má potenciál byť príjemným a vyhľadávaným point-om v tejto oblasti pre oslavy, dôležité stretnutia a romantické večere. Vy jej v tom môžete minimálne pomôcť návštevou. A dajte si tie úžasné líčka :) .
Reštaurácia v Hotel Sv. Ludmila
Špeciality z tradičných surovín od lokálnych dodávateľov
Skalica, Tehelná 40
Kontakt: 034/697 77 77
Otváracie hodiny: Po-Pia 07-22, So 08-22, Ne 08-21
Cena hlavného chodu 7,90 - 14,80 €
Facebook (Hotel) 1772 likes, Insta 125 sledovatelov
4,7 hodnotenie na FB (Hotel), 76 recenzií
Údaje k 29. 01. 2018
Denník Gastronauta
Powered by ProMenu.sk
Denník Gastronauta je internetový sprievodca s overenými tipmi kam zájsť za dobrou gastronómiou.
5 vecí ktoré ste o tringeltoch nevedeli
Viete kedy dať tringelt? Aký vysoký tringelt je slušné dať a koľko je už príliš veľa?
čítať viac#11 Lifestyle: Večerajte s rozumom
Raňajky sú základ dňa, obed je nevyhnutnosť a večera je vaše úspešné zakončenie dňa, ktoré si určite musíte dopriať.
čítať viacPrvé veľké porovnanie burgerov v Trnave
Naša redakcia si ako prvá posvietila na burgery v Trnavských reštauráciách. V ktorej reštaurácii v "malom Ríme" dostanete najlepší burger?
čítať viacČo spôsobuje vznik rakoviny?
Ľudia si často myslia, že vznik rakoviny je vecou náhody, osudu a nedá sa nijako predvídať ani ovplyvniť. V skutočnosti toto tvrdenie nie je úplne pravdivé
čítať viacNajlepšie kaviarne na Záhorí
Aj keď to nie je práve naše “pravé orechové”, lebo sa zameriavame najmä na reštaurácie a podniky, kde sa dá najesť, aj kaviarne predsa len patria do gastronómie. Aké sú na Záhorí tie najlepšie?
čítať viac