V druhom diele sme sa rozhodli navštíviť vychválenú “polievkáreň” 2POTs v Skalici. Na stránkach ProMenu.sk už ste nejaký pokec o tejto prevádzke mohli nájsť hneď ako vznikla. Teraz má za sebou rok a pol fungovania a spravili sme si kvôli nej gastrovýlet do kráľovského mesta.
Po príchode Vás víta sám pán majiteľ, ktorý stojí za celým týmto konceptom. Štefan Valovič je známy hlavne zo sveta vína, je bývalým prezidentom Asociácie somelierov SR. Už táto profesia si vyžaduje odborné vedomosti z gastronómie a potravinárskeho priemyslu. Už to trochu naznačuje, že zodpovednosť a znalosti v týchto oblastiach by mali byť silné stránky tejto prevádzky.
Na výber tu máte každý deň 4 druhy polievok. Cez klasiky ako rôzne druhy vývarov sa tu môžete stretnúť s naozajstnými špecialitami. Od poľského žurek-u cez thajský batátový krém s koriandrom až po Tom Ka Kai kuraciu polievku s kokosovým mliekom. Za dobu fungovania sa tu stihlo ponúknuť viac ako 120 druhov (receptov) polievok a stále pribúdajú ďalšie.
My sme skúsili Chrenovú s údeným. Na pohľad výborná. Na chuť ešte lepšia. Vrátila ma do detských čias kedy som u starenky “hltal” chrenovú omáčku s knedlou a údeným masom. Wow. Polievka ma zasýtila ako hociaké iné hlavné jedlo. Cena za takúto porciu jemne nad 2 eurá je (nie len v porovnaní s kvalitou) tiež výborná. Povesti teda neklamali…
Šéf si na nás našiel chvíľku čas, a tak sme ho vyspovedali. Gro tejto prevádzky ako už naznačujú otváracie hodiny (11:00 - 14:30), sú obedy. Zameriavajú sa hlavne na polievky To Go/Take Away, teda že si obed môžete zobrať so sebou, prípadne robia i rozvoz. Inšpirácia sa zrodila z podobných konceptov vo veľkých mestách ako napríklad Praha, kde sú tieto tipy podnikov veľmi populárne.
Polievky tu nezahusťujú múkov, sú teda vhodné i pre celiatikov. Varí sa tu často i podľa sezónnosti, počas sezóny sa používajú suroviny z vlastnej záhrady. Okrem polievok si pečú i vlastné pečivo, záviny a špecialitku - Khachapuri - chlieb plnený syrom.
Hlavná časť prevádzky pojme asi 30 ľudí, k tomu naviac k dispozícii salónik pre súkromné akcie. Prostredie je skromné, dalo by sa povedať a‘la kantýna, ale k tomuto typu prevádzky sa hodí. Spýtali sme sa p. Valoviča i na plány do budúcna a prezradil nám, že by rád svoje produkty ponúkal i v inom blízkom meste. Rysuje sa vraj i spolupráca s ďalším úspešným gastro konceptom v Senici, ktorý si tiež v jednom z ďalších dieľov predstavíme.
Prevádzka 2POTs je ďalší z odvážnych konceptov, ktoré sa podarili a ľudia si k nemu našli cestu. Budeme jej držať palce a určite ju čoskoro opať navštívime. Dovtedy prajeme 1. polievkarni na Záhorí, aby udržala svoju nastavenú laťku a mala veľa spokojných zákazníkov.
Prevádzka 2POTs je ďalší z odvážnych konceptov, ktoré sa podarili a ľudia si k nemu našli cestu. Budeme jej držať palce a určite ju čoskoro opať navštívime. Dovtedy prajeme 1. polievkarni na Záhorí, aby udržala svoju nastavenú laťku a mala veľa spokojných zákazníkov.
Skalica, Potočná 2
Kontakt: 0905/851 741
Otváracie hodiny: Po-Pia 11-14:30
Cena hlavného chodu 1,35 - 2,50 EUR
Facebook (692 likes, Insta: Zatiaľ nie je
5,0 hodnotenie na FB, 45 recenzií
Údaje k 22. 01. 2018
Denník Gastronauta
Powered by ProMenu.sk
Denník Gastronauta je internetový sprievodca s overenými tipmi kam zájsť za dobrou gastronómiou.
Grape festival: Kukaj, kde som. Kukaj, čo jem.
Už o pár dní zavítame na piešťanský Grape festival. Ale nepôjde iba o hudbu.
čítať viacSte z Trnavy? 5 rád ako na to v miestnych reštauráciách
Ak hľadáte v Trnave miesta kde sa najesť, my vám s tým pomôžeme.
čítať viacReštaurácia Marína
Priestor ešte nedávno známy ako Slovenská reštaurácia nahradila nová Reštaurácia Marína. Na to, ako sa tejto senickej prevádzke darí, sa pozrieme v našej recenzii.
čítať viac