Adresa
Hlavná 5
Košice
Kontakt
Rozvoz: 0904 608 011
Kontakt: 0917 777 175
manager@jelinekrestaurant.sk
www.jelinekrestaurant.sk
O nás
Jelínek Pub&Restaurant je tradičná československá reštaurácia pre všetkých, ktorí si radi vychutnávajú kvalitne pripravené domáce produkty a skvelé pivo.
Otváracie hodiny
Pondelok: | 11:00 – 23:00 |
Utorok: | 11:00 – 23:00 |
Streda: | 11:00 – 23:00 |
Štvrtok: | 11:00 – 23:00 |
Piatok: | 11:00 – 01:00 |
Sobota: | 16:00 – 01:00 |
Nedeľa: | 16:00 – 22:00 |
Jedálny lístok
HODY PRE LABUŽNÍKOV
Gazdovské korýtko |
grilované krídielka, grilované rebierka, údené koleno podávané s cibuľkou, chrénom, baranie rohy a feferónkami, domáci chlebík, podávané na drevenom korýtku |
Mučné korýtko |
bryndzové halušky so slaninkou, bryndzové pirohy s kyslou smotanou a opraženou cibuľkou, strapačky s kyslou kapustou podávané na drevenom korýtku |
Jelínek pivné korýtko I. |
zemiakové placky s kyslou uhorkou, cibuľové medajlónky s omáčkou, hrianky s bryndzovou pomazánkou, podávané na korýtku |
Jelínek pivné korýtko II. |
utopence, nakladané hermelíny s cibuľkou a feferónmi, huspenina, tlačenka s domácim chlebíkom, podávané na drevenom korýtku |
Sladké korýtko |
šúľance so strúhankou a opraženým maslom, lekvárové pirohy, palacinky s džemom s šľahačkou a ovocím |
Mäsové korýtko |
grilované bravčové špízy, grilované kuracie steaky, grilovaná krkovička podávané s grilovanou zeleninkou a pečenými zemiakmi v šupke na drevenom korýtku |
JEDLÁ K PIVU
Tatársky biftek z pravej hovädzej sviečkovice podávaný s kapari, žĺtkom a hriankami |
Vypražaný encián s brusnicovou omáčkou podávaný s domácim pečivom |
Nakladaný hermelín podávané s cibuľkou, feferónmi a domácim pečivom |
Domáci hovädzí hamburger “Jelínek” podávaný s domácou žemľou, cibuľkou, slaninkou, syrom, šalátom a dressingom |
Domáce chipsy k pivku |
kombinácia zemiakov, zeleru a mrkvy |
Žobrácky tanier |
chlebík s domácou masťou a cibuľkou |
Utopenec podávaný s domácim pečivom |
Chrumkavé kuracie nugetky na ľadovom šaláte s parmezánom obaľované v cornflakes lupienkoch |
Cibuľové medajlónky podávané s troma druhmi omáčok |
Domáce zemiakové placky s kyslými uhorkami |
Domáca tlačenka podávané s cibuľkou a domácim chlebíkom |
Huspenina podávané s cibuľkou, octom a domácim chlebíkom |
POLIEVKY
Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami |
(domáce halušky z kuracej pečienky) |
Slepačí vývar s domácimi cestovinami |
(polievka s domácimi cestovinami) |
Fazuľová v kotlíku |
(varená s údeným mäsom a zeleninou, podávaná s pečivom) |
Fazuľová polievka v bochníku |
(varená s údenym mäsom a zeleninou podávaná s pečivom) |
Bramboračka Jelínek podávané s domácim pečivom |
Pravý kotlíkový guláš s hovädzieho a bravčového mäsa na červenom víne podávané s domácim pečivom |
HLAVNÉ JEDLÁ
Pravý plzeňský guláš na tmavom pive s karlovarským knedlíkom |
(domáca výroba českého knedlíku) |
Kačacie plátky na červenej kapuste s domácimi lokšami |
(chuť doplnená grilovaným jablkom) |
Moravský vrabec so zemiakovým knedlíkom |
(domáca výroba českého knedlíku) |
Pečené bravčové rebierka marinované s cesnakom a tymiánom, s grilovanou kukuricou a domácim pečivom |
Bravčová krkovička v cibuľovom hniezde |
Pečené kuracie krídielka v ostrosladkej marináde |
ŠPECIALITY
Živánska v alobale |
(bravčové mäso, zemiaky, cibuľa, paradajky, slanina) |
Grilovaná bravčová panenka so slaninovými chipsami podávané so zelenou fazuľkou |
Kurací steak s grilovanou zeleninou na tymiáne s bylinkovým maslom |
Medajlónky Jelínek |
(kuracie mäso, bravčové mäso, kuracia pečeň, šunka, syr kečup, červené víno) |
Rudolfova mäsová špecialita |
(obaľované bravčové mleté mäso plnené vajíčkom podávané s domácimi hranolkami) |
Dedinská žemľa |
(domáca zapekaná žemľa so slaninkou, syrom, zeleninkou a vajíčkom) |
Staročeské gule |
(cibuľa plnená bravčovým mletým mäsom obaľovaná slaninkou s hriankami) |
DOMÁCA KUCHYŇA
Knedlo vepřo zelo |
tradičná česká špecialita |
Sviečková na smotane s domácou knedľou |
Strapačky s kyslou kapustou |
Bryndzové halušky so slaninkou |
Domáce pečené bryndzové pirohy podávané s tzatziky omáčkou a kyslou smotanou |
Domáce zemiakové knedlíčky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou |
Domáce gombólce so strúhankou a maslom |
DEZERTY
Karamelizované slivky podávané so smotanou a medom |
Čokoládový fondant s lesným ovocím podávané s vanilkovou zmrzlinou |
Palacinky s čokoládou, ovocím a domácim džemom podávané so šľahačkou a kakaom |