V Trnave je len veľmi málo podnikov, ktoré by oplývali skúsenosťami a kvalitou. No ak viete, kde hľadať, dobré reštaurácie sa tu nájsť dajú.
Problém s lokalizovaním Bokovky mať nebudete, keďže patrí ku komplexu City Arena. Príjemnou skúsenosťou je už len vstup do reštaurácie, kde vás obsluha milo a nenútene pozdraví. Hurá, teším sa, pretože tento detail spraví veľmi veľa s prvým dojmom zákazníka, no veľmi veľa prevádzok to stále ignoruje. Takže palec hore! Priestor vyzerá úžasne. Je moderný a štýlový, dotvára veľmi príjemnú a uvoľnenú atmosféru.
Avšak nie je všetko len o tom. Celkovú atmosféru musia tvoriť ďalšie dva aspekty – obsluha a jedlo. Obsluha bola príjemná s veľmi dobrými znalosťami o ponúkaných produktoch. Problém nenastal ani pri odporúčaní nápojov, či pri náročnejších otázkach ohľadom prípravy jedál a použitých surovín.
Teraz prejdime na našu najobľúbenejšiu časť – jedlo.
Jedálny lístok je pre mňa takým mixom európskej kuchyne obohatenej o slovenské špeciality. Na lístku nechýbali ani gurmánske lahôdky, ako údený teľací jazyk, špikové kosti, či teľacie pľúcka na smotane. Ako predjedlo sme si objednali práve hovädzie špikové kosti.
Toto jedlo patrí k mojim obľúbeným, zvyknem však častejšie použiť kosti teľacie, pretože sú menšie a lahodnejšie. No kuchár vedel veľmi dobre, čo robí. Už pri objednávke nám obsluha vysvetlila, že na kosti si kvôli príprave počkáme troška dlhšie, čo nám nijako neprekážalo, keďže vďaka tomu prišli kosti dostatočne prepečené, čo zabezpečilo ich lahodnosť. Spolu s chrenom, horčicou, a karamelizovanou cibuľkou tvorili gurmánsky zážitok už pred príchodom hlavného jedla.
Ako hlavný chod sme zvolili domáci burger a teľacie pľúcka na smotane s karlovarským knedlíkom. K obom jedlám sme si dali pivko, keďže sme v pivárni. Moje osobné odporúčania má určite Clock 12° - svieže pivko s veľmi príjemnou medovou dochuťou.
Burger bol výborne ochutený, mäsko bolo na môj vkus tenšie, no na druhú stranu nie každý má rád burger vysoký ako Gerlachovský štít. Hranolky boli hrubšie, no neboli domáce. Tie by sa mi hodili viac k tomuto štýlu reštaurácie, no vyžadujú viac času na prípravu a priestor na skladovanie, čo sa nie vždy dá docieliť. Chuťovo však všetko hralo správne, ako dobre naladený klavír.
Teľacie pľúcka na smotane boli úžasné. Rozplývali sa v ústach, chuť bola veľmi dobre skombinovaná. Po takomto kombe sme si dali pauzičku na dezert, pretože bol problém dojesť všetky tie dobroty, ktoré sme mali pred sebou. Bojovali sme sami so sebou za jediným cieľom - zvládnuť v Bokovke ochutnať všetko, od predjedla, až po dezert. Nakoniec sme si cieľavedomo objednali Cisársky trhanec.
Sladučký s tvarohom a džemom, krásne nadýchaný, jednoducho dokonalá bodka po dnešnom stolovaní.
Bokovka deklaruje že sú “verní chutnému jedlu”, no a my v ProMenu tomu nielenže veríme, my s tým jednoducho súhlasíme a tešíme sa na ďalšiu návštevu.
#11 Lifestyle: Večerajte s rozumom
Raňajky sú základ dňa, obed je nevyhnutnosť a večera je vaše úspešné zakončenie dňa, ktoré si určite musíte dopriať.
čítať viac