Reštaurácia Fine Restaurant ponúka mix európskej kuchyne, ktorú by sme v modernom slovníku vedeli označiť pojmom “good food”.
Nachádza sa v prostredí rodiných domov 5 minút chôdze od centra Malaciek. Pred jej dverami vás víta milo a skúseno vyzerajúca postavička kuchára, ktorá doslovne reprezentuje dušu tejto reštaurácie.
Po vstupe nás privítal pár pánov čašníkov. Prečo pánov? Čierne tesilky, biela košeľa a červená vestička. Dobové oblečenie štandartnej obsluhy z 90tych rokov, to sa dnes už len tak nevidí. A nemusíte sa báť, určite sú svojou obsluhou protikladom známej televíznej satiry “U Slováka”. Vystupujú veľmi noblesne, dokonale poznajú jedálny lístok. Pri ich spôsobu práce je ľahko vidieť tie roky nabehané v tomto obore a s tým spojená rozvaha.
Priestor je vkusne dekorovaný, servítky spolu s príbormi a vínovými pohármi založené na stoloch a toalety krásne čisté.
V menu nájdete tatarák, foie gras, kozí syr s červenou repou, grilovaný losos, teľacie líčka... To všetko svedčí len o znalosti gurmánskych pochúťok v tomto obore. Jedálníček nie je precpaný a nesnažia sa robiť všetko. Z cestovín nájdete napríklad tri varianty, z rýb dve. Menej je niekedy viac no a v gastronómii platí - menej je vždy viac! Čím menej surovín je nahádzaných v lístku, tým je ich kvalita a čerstvosť vyššia, čo je jedným zo základných znakov, ako spoznať kvalitnú reštauráciu.
My sme ochutnali ako predjedlo Foie Gras na zkaramelizovanom jabĺčku(foie gras je tukom prerastená husia pečeň vykŕmená za účelom). Tučné pečienkové foie gras jabĺčko veľmi osviežilo a karamel tieto chute krásne prepojil.
Následne sme mali filet mignon ako hlavný chod(filet mignon je nachudšia časť hovädzej sviečkovice). Podávaný bol v klasickej príprave - medium spolu s opekanými zemiakmi s cesnakom a omáčkou zo zeleného korenia. Steak bol dovezený z Uruguaya a rozhodne mu nechýbalo nič po chuti, príprave ani kvalite.
Každý piatok a sobotu dokonca ponúkajú aj gril menu a rovnako tak s jedálnym lístkom myslia aj na vaše ratolesti.
Vínny lístok pozostáva až na zopár výnimiek zo Slovenskej produkcie. Je to skvelé vidieť takto odborne a pestro zastúpených slovenských vinárov v jednom lístku. Ak však radšej volíte pivko, určite oceníte na pípe banskobystrický pivovar Erb.
V skratke to bol veľmi príjemný zážitok. Jedlá boli gurmánskou pochúťkou a obsluha zasa gentlmenskou klasikou. V každom prípade sa oplatí vytiahnuť z vreciek o pár eur navyše a doprieť si večeru s rodinou vo Fine Restaurant.
Danubius Gastro 2018 sa ponesie v znamení lokálnych produktov
Čo všetko vás čaká na 25. ročníku veľtrhu gastronómie a hotelierstva?
čítať viacPredstavujeme Vínnu Reštauráciu Branč
Nová reštaurácia sa ponesie v znamení kombinácie Slovenskej a Chorvátskej kuchyne. Čo môžeme očakávať?
čítať viac