Ako dobre viete, zúčastnili sme sa na súťaži vo varení gulášu. Prinášame vám exkluzívne info z „backgroundu“ tejto akcie.
9:00 Príchod do Bory mall. Chystali sme stánok. Po hodine sme začali pripravovať jedlo
10:00 Ešte nepripravujeme jedlo, sme na nákupe. Keďže náš kuchár sa akosi pozabudol, nakúpili sme kvalitné a čerstvé suroviny výlučne z domácej produkcie, tzv. BIO v Bille v Bory mall.
11:00 Cibule ošúpané, mäso nakrájané. Nevyhli sme sa dorezaným rukám a znečisteniu mäsa. Párkrát spadlo na zem, ale ajtak skončilo v Guláši.
Medzitým popíjame – ako inak – domácu slivovicu, pálenú na záhorí. Odtiaľ je pôvod väčšiny nášho tímu. Avšak keď nám došla domáca, siahli sme po ešte „domácejšom“ Jelínekovi, ktorý sme ponúkli aj Giske Oňovej. Ako sa povie, podali sme jej pomocnú ruku.
12:00 Guláš už začína mať chuť, náš tím už začína mať náladu.
13:00 Ingrediencie sú správne namiešané a guláš už sa varí. Dokonca naberá tú správnu farbu.
14:00 Už nám chýbajú posledné „dochucovačky“. Za hodinu sa začína predaj a my ho stíhame. Kuchár je aj napriek našej nálade plne sústredený a až do dochutenia odmieta popíjať.
15:00 Začíname s testovanim. Aj vzorka gulášu už dorazila na stôl hodnotiacej „komisii“. Giska, pán z nákupných maniačok a ďalší. Už sa nevieme dočkať hodnotenia, lebo nám všetkým guláš chutí.
15:30 Prvý ľudia si prichádzajú k nášmu stánku kúpiť guláš. Vyslali sme profesionálnych obchoďákov do popredných línií. Nevadí im ani zlé počasie a posielajú nám zákazníkov
16:00 Zákazníci sú maximálne spokojní. Guláš sme vypredali do hodiny. Kuchár je zlomený – oslavuje úspech a popíja s nami.
17:00 Celá naša snaha je už v spokojných žalúdkoch zákazníkov. Presúvame sa na hodnotenie.
18:00 Vyhodnotenie dopadlo pre nás bez úspechu. Na prvých troch miestach skončili družstvá s väčšími skúsenosťami. Napriek tomu sme s výsledkom spokojný – bodaj by nie, nezostalo nám ani deci gulášu.
Celý tím ProMenu ďakuje organizátorom, aj zúčastneným za výbornú atmosféru. Určite sme tento rok týmto eventom nepovedali posledné slovo. Vidíme sa nabudúcce.
SŤAHUJTE APLIKÁCIU PROMENU
Stiahnite si aplikáciu ProMenu a objavujte nové reštaurácie.
Májové špargľové menu v Pension & Restaurant PATRIOT
Tento mesiac si pre Vás tím Pension & Restaurant PATRIOT, Trnava pripravili sezónne ŠPARGĽOVÉ MENU a kvalitné rozlievané vínka k tomu. Nechajte sa pozvať.
čítať viacFit-Pit: Steakový týždeň
Reštaurácia Fit-Pit si pre Vás pripravila špeciálny týždeň plný chrumkavých steakov.
čítať viacTrnavská predsieň
Vedeli ste, že v trnavskom nárečí sa predsieni povie aj forhaus?? Ja nie. Zistila som to až po návšteve malebnej rodinnej reštaurácie nazvanej typicky trnafsky – FORHAUS.
čítať viacTradičný pohľad na netradičnú taliansku kuchyňu
Taliansko je krajina plná zážitkov a neočakávaných situácií každodenného života. No buďte si istí, že okrem piesočnatých pláží a super lyžovačky ponúka aj svoje gurmánske tajomstvá...
čítať viacSvet patrí šikovným – predstavujeme úspešné gastro projekty
Aj na Slovensku je veľa šikovných ľudí, ktorí sa neboja skúsiť niečo nové. Dnes Vám predstavíme dva zaujímavé projekty o ktorých určite ešte bude počuť.
čítať viac